Veiligheid

 

10 jaar vuurspuwen

en nog geen tube brandzalf opengetrokken,

dat willen we zo houden!

 

 

Hoe kan dat?


Wij geven eerlijk toe, we hebben niet de meest sensationele vuurspuw-show, er zijn vuurspuwers die veel verder (kunnen) gaan met hun vuurspuwactiviteiten.  Bij ons staat de veiligheid van deelnemers, omstanders en omgeving boven alles.

De procedures die we hanteren zijn erop gericht om kandidaten goed en veilig door de workshop te begeleiden. 
Inmiddels heeft de ervaring die we hebben opgebouwd ons de vaardigheid geleerd om onze aandacht ook te kunnen richten op onze omgeving en risicofactoren die kunnen tegenwerken. Hier ligt ons sterke punt, niet bij de blusmiddelen die we meenemen of de vaardigheden die we hebben om deze in geval van nood juist in te zetten.
Het spreekt voor zich dat wij altijd beschikken over blusmiddelen en gecertificeerde bedrijfs-hulpverleners bij iedere demo en workshop.

 

 

Waar zitten de grote gevaren?
 

Het klinkt vreemd, de brandende fakkel en de vuurspuwer is nooit een probleem voor ons. Deelnemers aan workshops worden 1 op 1 bijgestaan door een instructeur en onze vuurspuwers weten heel goed waar ze op moeten letten. Het gevaar komt vaak van buitenaf en daarop wij zijn voorbereid en getraind.


Technische informatie en veiligheidsprocedures:
 

Indien we worden ingezet bij grote (outdoor)evenementen hebben we de benodigde informatie beschikbaar waarmee we de plaatselijke overheid en brandweer goed te woord kunnen staan. Op verzoek geven we hen inzicht in de door ons opgestelde werkwijze en veiligheidsmaatregelen. Ook laten we hen een kijkje nemen in "onze keuken" waarbij we hun onze veiligheidsprocedures laten inzien. 
Laat hen even contact met ons opnemen.

Indien we worden ingezet bij binnenevenementen willen we graag in goed overleg met de beheerder van het pand goede afspraken maken om schade te voorkomen.